Skönhetsrutinernas 10 i topp

Alla har vi våra egna rutiner, och förvånansvärt många rutiner som hänger ihop med skönhetsvården. Här kommer 10 skönhetsrutiner som främjar kroppens egna funktioner. Ta hand om din skönhet varje dag – det lönar sig, även om man inte ens alltid skulle märka det.

 1. Drick vatten

  Vatten är nyttigt också på andra sätt än för att släcka törsten. Vattnet tillför huden fukt, håller den frisk och hjälper dess yttersta lager att upprätthålla sin elasticitet; vilket i sin tur gör att huden inte nödvändigtvis ser så rynkig ut.

 2. Rör på dig dagligen

  Motion som gör dig andfådd ökar ämnesomsättningen, vilket å sin sida hjälper kroppen att göra sig av med slaggämnen. Daglig motion gör en också pigg och belåten, vilket även syns på utsidan.

 3. Kallt på ögonlocken

  Ställ våta skedar eller använda tepåsar i kylskåpet för en stund och låt dem sedan ligga på ögonlocken i några minuter. Svalkan lindrar svullnad, och den lätta vikten hjälper kroppen att göra sig av med den vätska som samlats som påsar kring ögonen.

 4. Skölj håret med kallt vatten

  En varm dusch är avkopplande, men det bästa för ditt hår är att skölja av det med kallt vatten. Det svala vattnet får hårets ytfibrer/fjällskikt att sluta sig, vilket gör att fukten bättre stannar kvar i stråna. En kall dusch ger också ett glansigt hår.

 5. Fuktighetskräm direkt efter duschen

  Lägg på fuktighetskräm direkt efter duschen, medan huden ännu är fuktig. På detta sätt kommer fuktighetskrämen att bindas vid huden. Använd fuktighetskräm också då huden känns fet.

 6. Applicera fukt med cirklande rörelser

  Ansiktshuden är känslig och kan töjas av kraftiga masserande rörelser. Applicera din fuktighetskräm med rena händer och lätta, cirklande rörelser. Var särskilt försiktig med huden kring ögonen. Glöm inte bort att återfukta halsens hud, eftersom ålderstecknen oftast först blir synliga särskilt kring hals och dekolletageområde.

 7. Klorofyll varje dag

  Olika krämer och salvor kan inverka på hudens yttersta lager, men de djupa lagren som förnyas med en månads mellanrum får sina byggstenar inifrån, via födan. En dålig kost syns fort i huden. Alla som någon gång ätit litet större mängder choklad kan säkert skriva under detta! Färggranna grönsaker, och särskilt klorofyll, gör huden gott.

 8. Rött på läpparna

  Om tiden är knapp och man behöver snabba resultat, är det dags att plocka fram läppstiftet. Trötta ansikten blir fort fräschare igen med litet färg och glans på läpparna.

 9. Klipp håret regelbundet

  Ibland är man tvungen att ge upp något för skönhetens skull. En kortare frisyr kan vara precis det du behöver. En litet längre bobfrisyr ger ett piggare utseende. Huvudsaken är dock att hålla håret snyggt, även om man skulle vilja hålla kvar en litet längre modell.

 10. Näringsämnen för skönheten

  Det ska vara enkelt att utföra sina dagliga skönhetsrutiner. Stress, motion, bantning mm. tömmer kroppen på näringsämnen. Särskilt vattenlösliga vitaminer och spårämnen tar fort slut. Skönhetskosttillskott är en typ av back-to-the-basics skönhetsvård, där man tar hand om skönheten inifrån. Pröva – och du kan se en skillnad redan inom några veckor. Skönheten kommer inifrån.

De senaste artiklarna


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Läsa mer »
< Nyare Äldre >