Skäm bort dig själv – håll en riktigt lyxig skönhetsdag

Det finns väl inget hinder för att låta även skönheten ha sin egen lyxdag? Med våra tips kan du ge din skönhet ett underbart, överdrivet lyxigt lyft. Glöm dina vanliga rutiner, och reservera en hel dag för bara dig själv. Här kommer tips på hur du kan fixa till en egen skönhetssalong där hemma. Och när kunde tidpunkten för ett lyft vara bättre än just på våren – då ljuset och solen obönhörligen kommer att avslöja allt som dolts i vinterns grå dunkel?

7 steg till en lyxig skönhetsdag

Kvinnan är vacker då hon leker

Skönheten är inte helig – lek dig fram med olika råvaror och färger, och du kommer att upptäcka att redan ett glatt småleende gör dig vackrare. Delad glädje är, som bekant, dubbel glädje – så be gärna en vän komma med och dela din skönhetsdag. Ha skoj tillsammans och våga pröva på nya tips och idéer. Hur skulle din kompis se ut med råa potatisskivor på ögonen? Dessa kan faktiskt användas – eftersom de minskar svullnaden kring ögonen.

Bastuyoga ger energi och rengör

Bastun är ett perfekt rum för att skämma bort sig själv i. Redan i århundraden har man använt sig av fuktiga bad för avkoppling och rengöring av såväl kropp som själ. En mild värme får musklerna att slappna av och ökar ämnesomsättningen. Då man sänker temperaturen till 50 °C, kan man också testa på litet bastuyoga med några enkla positioner.

Socker+tvål=superpeeling

Socker är ett ämne man tryggt kan använda för peeling. En naturlig råvara som man lätt kan lägga till i exempelvis tvål strax innan man inleder peelingen. Även kaffesump fungerar bra för peeling.

Från kallt till varmt

En kylbehandling är möjlig också därhemma. Ta en varm dusch och gå sedan ut på terrassen, och in under duschen igen. Kylbehandlingar är välkända botemedel vid stress och för smärtlindring. Behandlingen lämnar en skön känsla av en vacker kropp. Då hela kroppen mår bra, ser man också mycket vackrare ut – utan några extra åtgärder.

Ljus, ljus, mera ljus

Även om vårsolen redan tittar in, kan man inte få för mycket ljus. Använd aromatiska stearinljus för din skönhetsdag. Ingen skillnad om det är dag eller kväll. Glöm inte bort att doftljus stimulerar luktsinnet, vilket utgör en viktig del av skönhets- och renlighetskänslan.

Kakaosmör på kroppen

Har du någonsin prövat på kakaosmör i din hudvård? Kakaosmör tillför huden fukt och lämnar en härlig doft av choklad i rummet. Kakaosmör har i årtionden använts inom skönhetsvården i Afrika.

Är du skönt grön?

Växternas gröna klorofyll är verkligen manna för skönheten. Då klorofyllet tas upp i kroppen, gör det ämnesomsättningen snabbare och hjälper kroppen att motverka sjukdomar. Viktiga vitaminer för skönheten är A, E och C, vilka fås ur gröna grönsaker och bär.

Skönheten börjar inifrån. När din egen superskönhetsdag är över, återgå till rutinerna, och kom ihåg ditt dagliga Helein-tillskott.

De senaste artiklarna


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Läsa mer »
< Nyare Äldre >