Myter om skönhetsvård

Sant eller falskt? Här kommer vanliga myter som gäller skönhetsvården!

  1. Huden förnyas inte längre efter att man fyllt 30

    Hudens ytliga lager förnyas via en naturlig process, men då vi blir äldre börjar de djupare lagren kräva mer byggstenar för att kunna förnyas. De djupare lagren kan vi bara komma åt och hjälpa från insidan, d.v.s. via en mångsidig kost och exempelvis med högkvalitativt kollagen i form av kosttillskott.

  2. Skört hår är ärftligt, och det finns inget man kan göra åt saken

    Det är sant att vårt nordiska hår är rätt sprött och tunt, men man kan alltid inverka på hur håret mår. Håret utsätts för en mängd yttre påfrestningar, och därför är det viktigt att vårda och skydda håret så väl som möjligt; oberoende av hårtyp. Kom ihåg att kroppen i första hand använder de näringsämnen den får till att upprätthålla kroppens viktigaste funktioner. Därför kan håret ofta bli utan viktiga näringsämnen. Många har konstaterat att kosttillskott med biotin är bra för håret.

  3. Sköra naglar är ett tecken på näringsbrist

    Sköra naglar som lätt går av eller skivar sig är ett bekant problem för många. Här är det ändå inte enbart frågan om föda och näringsämnen, utan även om fukt. En stigande ålder gör att hud och naglar förlorar fukt, vilket gör naglarna sköra. Ett regelbundet bruk av hand- och nagelkräm är till hjälp.

  4. Håravfall är början på slutet – det växer inget nytt hår i stället för det som fallit av

    Alla mister vi ett antal hårstrån varje dag. Det är inte ovanligt att upp till 100 eller 200 strån lossnar under en och samma dag. Om håravfallet är ovanligt rikligt, kan det vara frågan om någon sjukdom eller exempelvis brist på proteiner eller järn. Då är det skäl att vända sig till läkare.

  5. När man är kring 20 kan man ännu sova med smink i ansiktet

    Hudens struktur är full av porer som täcks in av makeupen. Om man inte tvättar bort allt smink på kvällen, kommer hudens porer att vara tilltäppta hela natten. Huden kan inte andas, det samlas smuts i porerna, och porerna kan bli inflammerade. Makeupen ska alltid tvättas bort varje kväll – oberoende av ålder.

  6. Det lönar sig inte att tillföra en fet hy fukt

    Det kan kännas totalt onödigt att tillföra en fet hy fukt, men det är i själva verket precis tvärtom. Hudens fett är en reaktion på att huden är på tok för torr. En noggrann rengöring och återfuktande behandling kan hjälpa till att lindra en alltför fet hy.

  7. Födan inverkar inte på hårets, naglarnas eller hudens välmående

    Då det gäller skönhetsvård ska basfaktorerna vara i skick, och man ska inte tro på mirakelprodukter. En väl sammansatt och mångsidig kost ger hud, hår och naglar alla de byggstenar de behöver för att må bra. Vid behov kan man fylla på med olika skönhetskosttillskott.

  8. Vatten räcker till för att rengöra ansiktet

    Vatten är ett oumbärligt element, men det räcker tyvärr inte till för att ta bort ett lager makeup. En noggrann rengöring med någon mild tvättkräm är det bästa du kan ge ditt ansikte om kvällarna.

  9. Socker gör huden vacker

    Sockerpeeling är en sak för sig, men socker inifrån är tyvärr ett verkligt gift för huden. Socker fungerar på samma sätt som alkohol, d.v.s. det gör hudens åldrandeprocess snabbare.

De senaste artiklarna


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Läsa mer »
< Nyare Äldre >